Instagram dunea_nl

Hier vind je de Instagramposts die geplaatst zijn op het account dunea_nl. Meer informatie lees je via de links onder de posts.

Kraanwatermocktails

20 juli 2021

Zin in water met een twist? Met onze recepten maak je gemakkelijk de lekkerste mocktails! Wat dacht je van een verfrissende Hulk Junior, Bitterzoet Boosterwater of Funky Fram(b)rozen?

Bekijk de recepten

Doorspoelen 1 minuut

16 juli 2021

De schoolvakanties zijn weer begonnen! Ga je de komende weken op vakantie? Spoel dan alle kranen in huis een minuutje door als je weer thuiskomt. Zo ververs je het water in de leidingen en geniet je ook na je vakantie weer van lekker fris kraanwater. Bang dat je het vergeet? Zet dan een herinnering in je agenda voor de dag dat je thuiskomt. Fijne vakantie!

Lees nieuwsbericht

Kraanwaterdag Dunea

15 juli 2021

Meld je vóór 7 september aan voor Kraanwaterdag, dan kun je jouw klas bewust maken van de kracht van kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. Bovendien maak je kans op een gratis gastles van een waterexpert!

Lees nieuwsbericht

Watertoren Scheveningen Dunea

9 juli 2021

Wist je dat onze watertoren in Scheveningen de oudste nog werkende watertoren van Nederland is? Al sinds 1874! Bovenin zit een heel groot vat met ongeveer een half miljoen liter drinkwater. Doen onze pompen het niet door een elektriciteitsstoring? Dan neemt de toren het met gemak over. Zo blijft er altijd water bij jou thuis uit de kraan stromen!

Meer informatie over drinkwater

Statiegeld Dunea

2 juli 2021

Wist jij dat gisteren het statiegeld op kleine flesjes is ingevoerd? Met deze maatregel wil het kabinet zwerfafval verminderen. Wil je echt een verschil maken? Door niet langer flesjes water te kopen, maar recyclebare flesjes bij een tapkraan opnieuw te vullen met koel, lekker én gezond drinkwater, besparen we onder andere CO2. Per tapkraan kan de besparing CO2 zomaar oplopen tot 5.000 kilo per jaar.

Meer informatie over tapkranen

Veteranendag Dunea

25 juni 2021

Zaterdag 26 juni is het Nederlandse Veteranendag. Dunea is partner, want net als goed en betrouwbaar drinkwater is ook vrede niet vanzelfsprekend. Wat wel vanzelfsprekend is: wij zijn de veteranen oprecht dankbaar voor de vrede die we nu kennen. Dat we al zo lang in vrede leven is geen toeval, maar danken we aan de veteranen die zich hier sterk voor maakten.

Lees nieuwsbericht

Kraanwaterdag Dunea

24 juni 2021

Profvoetbalster en landskampioene Kika van Es moedigt alle basisscholen en bso’s in Nederland aan om mee te doen met Nationale Kraanwaterdag. Door les te geven over kraanwater ontdekken kinderen waarom water drinken zo belangrijk is, vooral als je sport en beweegt. Wil jij ook meedoen met je klas met Kraanwaterdag? Meld je dan snel aan!

Lees nieuwsbericht

Kraanwatercocktails Dunea

16 juni 2021

Zin in water met een twist? Met de recepten op onze website maak je heel gemakkelijk de lekkerste mocktails. Bijvoorbeeld handig om ook kinderen voldoende te laten drinken nu het zo warm is. Check onze recepten en drinken maar!

Bekijk recepten kraanwatermocktails